Каква је подршка

Каква је подршка

грађевинска подршкаИнсталација носача зграде игра веома важну и понекад најважнију улогу. На крају крајева, главни задатак подршке је дугорочно задржавање без дефеката, уништења и одбијања структурног оптерећења. На подупирачима су сви носиви зидови зграде, крова и подова. Најквалитетнији и отпорни на хабање носаче су конструкције израђене од метала или армираног бетона, дрвени носачи се сматрају мање стабилним. Али предност дрвета у производњи подних облога је што овај материјал има ниску топлотну проводљивост.

Врсте зграда

Постоји много могућности за изградњу подршке, међу њима: проп

  • опеке од правоугаоника (користи се само опека високог квалитета), за ојачавање структуре ојачаног челичном мрежом или угловима кавеза);
  • армирано бетонске стубове (монтажне) у висини од 1 до 2 спрата са посебним избочинама за причвршћивање вијака;
  • асбестотсементние стубови цеви, где је шупљина испуњена монолитним бетоном (служи за издржавање тешких оптерећења);
  • греде различитих материјала;
  • Радње - представљају хоризонталне носиве структуре преклапања, прихватају се утовар вертикално и хоризонтални план. Радови се обично базирају на специјалним арматурним јастуцима у зидовима од цигле и имају Т облику, као и правоугаони попречни пресек;
  • пилони - у модерној врсти конструкције постоје правоугаони облик армиранобетонских колона са малим издуженим попречним пресеком са одређеним размером прозора.

Заједнички проблеми

Многи суочени са чињеницом да се обрачун нетачне процене у грађевинарству неколико година након инсталације у згради подржава деформације или САГ (скретање) од плафона и подова. Нико, наравно, не жели да демонтира зграду и поново изгради зграду. А исправити такве недостатке је прилично тежак, али могуће.

Правилна употреба носача

Да не би сазнао неколико година након изградње дефеката у преклапању и одбијању, неопходно је годишње испитати греде и потпорне конструкције. На пример, дрвена подлога често су склона пропадању и брже него што сви остали материјали постану неупотребљиви. Процес распадања најчешће се локализује на крајевима дрвене греде, гдје се прикључује зиду (такав спој назива се окретом). До ових места у зиду, можете само демонтирати под или плафон, респективно. Додиривање подршке ће вам показати места на којима дрво има дефект или покварен (за ово је типичан тупи, пригушени звук).

Ако се открије недостатак, време је да је елиминишемо, јачањем подршке. У почетку се све гњеђе потпуно оштро, а здраво влакно је импрегнирано антисептичним пастом. Након тога, гред се фиксира са привременим елементима (подупирачи, оквирима). Јачање подршке се врши помоћу преклапања додатне вредности директно на сам бар. Завршна фаза је облога греда са минералном вуном или филцом. Као резултат, носивост поправљене подршке се више него удвостручила.

Да би се ојачале металне подупире, обично се користе челични елементи - то су арматуре, канали или профил великог пречника који се поставља на бочне стране лежајног елемента.

Да бисте визуелно замислили инсталацију подршке и главне оперативне проблеме, можете погледати видео

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map