Шта је дневник

Шта је дневник

Лага - главни елемент конструкције пода и хоризонталних подова у кућама и господарским објектима. Логе се не користе у конструкцији великих панела (замењују се панелима и армираним бетонским подним гредама), али таква решења су много скупља и изгубе по тежини.

Како покупити лагс

Застој у класичном концепту зграде је правоугаона обликована шипка израђена од дрвене грађе. Дневници се осуше и чувају најмање годину дана под надстрешницом како би се постигао потребан садржај влаге у дрвету.

Важно! Пре употребе, дневници се прегледају за могуће грешке, пукотине и ако је потребно, подешава се геометрија шипке.

Лагхи

С обзиром на то да ће трупци бити у основи куће у влажним условима, често са недостатком вентилације, дрво будите сигурни импрегнирани са заштитним агенсима. То гарантује издржљивост подова, смањује вјероватноћу деформације површине пода, појаву пукотина и црева подних плоча. Пример рада са дрвеним дневницима можете видети на следећем видео снимку:

Врло ријетко, али и даље постоје структуре у којима се користе егзотични типови лагања: греде су израђене од високо чврстих полимера, метала, монтажних конструкција. Ове напредне методе градње опрезно перципирају дизајнери, углавном због трошкова и новина.

Полагање дневника

Могућности монтаже

Монтажа се врши након изградње темељне конструкције, решетке или дрвета доњег пода. Обрати пажњу! Ако постоје контактне точке са бетоном или базом од опеке, лаг је водоотпоран полиетиленом, кровним материјалом пре полагања. Грађевински резање ниско-рисе су постављени на терену, обављање смеру кретања трупаца додатне поруке подршке направљене од црвене цигле, и са хидроизолацију на греде подршке место.

инсталационе карактеристике лаг

Израчун димензија и растојања између замки

Димензије лага варирају широко, чак иу једној подигнутој структури и зависе од дизајна оптерећења на подним облогама. У стандардним животним условима могу се дати примјери о процијењени ширини и висини заостајања, у зависности од распона распона.

  • Са распоном не више од два метра, препоручује се употреба дрвених трупаца са пресеком од 110 до 60 мм.
  • Повећањем распона до три метра захтијеваће кориштење дневника од 150 до 80 мм.
  • У распону од 4 метра, потребно је користити гред са пресеком од 180 на 100 мм.
  • За растојање између тачака подножја лагања на шест метара, секција лага повећава се на 220 на 180 мм.

У свим случајевима, инсталација се врши постављањем лога са већом страном одсека вертикално, чиме се повећава ригидност конструкције.

Удаљеност између лагса се бира на основу планиране дебљине подних плоча.

  • Коришћење подних облога од 30 мм захтијева корак између застоја не више од пола метра.
  • Дебљина плоче од 40 мм омогућава вам да повећате растојање између висине до 70 центиметара.
  • Подна плоча од 50 мм омогућава монтажу дрвених столова у корацима од једног метра.
  • За шперплоче и дрвене плоче препоручује се да не прелазе корак од 40 до 60 центиметара између замака.
Пажљиво молим! Горе наведени прорачуни су усредсређени и могу се прилагодити у случају посебних услова изградње (купатило, кухиња, тешке предмете за унутрашњу употребу).

Завршни кораци

Након погрешног израчунавања и припреме, полагање лагова се врши помоћу причврсника, углова, завртња, у зависности од врсте подлоге. При полагању је неопходно посматрати хоризонтални положај кашњења у односу на суседне: то ће спасити силе и ресурсе у наредним фазама изградње.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map