Шта је роштиљ

Шта је роштиљ

Роствертк (из ње "раст" - решетка и "верка" - зграда) - дизајн који спроводи једнообразно оптерећење зграде на шиповима или темељима.

Роствертк - историја и модерност.

Прва решетка била је мрежа решетки на којима је постављен под. Савремени роштиљ се може направити од дрвета или бетона. Дрвени су постављени на јастуку шљунка или шљунка и користе се за изградњу лаких зграда. Бетон је способан да издржи тешка оптерећења и широко се користи у цивилној и индустријској градњи.

гриллаге

Класификација роштиља по нивоу у односу на нулту марку.

Постоје три врсте роштиља, у зависности од њихове локације у односу на нулту марку.

  • Високо, повишено или повишено грло. Смјештено је знатно изнад нулте марке тла или воде и насељавање у лучким објектима, при изградњи објеката на водама или у мочварама. Подигнута је изнад земље и као да виси у ваздуху, омогућавајући избегавању оштећења зграде у случају поплаве.
  • Подигнуто или подземно гриље. Уређен је на такав начин да је њен врх на нултој марки. Понекад за његово стварање, горњи слој је уклоњен са земље и постављен је посебан тло, који је отпоран на оток.
  • Низак потраг за подземним гриловањем. Користи се у изградњи већине индустријских објеката и зграда. Одликује га одређена дубина испод нулте ознаке распореда. Мала јама копа испод ње, а дно је прекривено земљом, које се не шири знатно када се замрзне.

Врсте роштиља, у зависности од употребљених шипова.

Решетке могу мешати на готове гомиле или гомиле формиране током изградње, такође постоји могућност постављања гриллагес на бушених шипова.

  • Гриловање на готовим шиповима повезује посебно припремљене дрвене стубове, цеви или армирано-бетонске стубове.
  • Гриловање на пиљевим шиповима се формира армирањем и преливањем бетона током изградње. Да бисте направили хрпе коришћене металну или полимер цев, која се инсталира унутар металног арматуре, песка и шута за Постељина дна, као и полимерног филма, штити базу са гомиле утицаја подземне воде. Материјал за њихово сипање је бетон од високе чврстоће. После очвршћавања, шипови су спојени жарама које се сипају у оплату и појачавају, ако је потребно.

Који су методи грила методом аранжмана?

Постоје различите могућности за стварање грила. Ово може да буде конкретан трака формира ливења у оплату са или без арматуре, а може бити саставни армирано бетонска плоча, која повезује стубове заједно или гомиле.

Грилаге за лаке конструкције могу бити дрвене греде, сами повезујући шипове и бити подупирачи за будуће зидове куће.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map