Шта су ролетне

Шта су ролетне

Врло често, гледајући на фасаде кућа, пажња се привлачи на металне завесе, затварање прозора или врата - ролетне. Они представљају одређену врсту жалузине, који су осмишљени да заштите кућу од продора уљезима.

Такође, ролетне могу бити добар начин за подешавање режима температуре у просторији. У затвореном облику, ролетне штите од јаког сунчевог зрачења, снажног вјетра или кише, чиме се ствара угодна микроклима у кући.

Како рампе раде

Да би разумели на чему се заснива принцип ове врсте жалузина, детаљно је размотрити његове главне елементе:

 • Роллер схуттер. Ово је ламеларна површина направљена од различитих материјала и варира у величини. Ламеле могу бити израђене од пластике, алуминијума или челика;
  ТхеСавет! Као што показује пракса, они који су направљени од алуминијума су најосетљивији на уништавање и трајне ваљке.
 • покретно вратило. Пружа кретање оштрице дуж водича;
 • заштитна кутија. Назван да очува интегритет структуре, штити га од агресивних спољашњих утицаја;
 • Водичи на којима се покреће ролетна.

Појава ролетни је прилично једноставна. Али захваљујући широком избору решења за боје, такви пројекти не само да штите кућу, већ и постану орнамент фасаде. Свако ће бити у стању да буде савршен за себе, ау неким случајевима наручује и појединачни пројекат за производњу заштитних ролетни.

Предности котрљајућих система

Које су предности коришћења заштитних ваљкастих система:

 1. Омогућити спречавање продирања куће пљачкаша и неовлашћених лица.
 2. Обезбедите додатну топлотну и звучну изолацију код куће.
 3. Једноставна инсталација и одржавање.
 4. Широк спектар цена, омогућавајући независно од финансијских могућности да искористе све предности ролетне.
 5. Широк спектар боја и нијанси производа, који вам омогућавају да успешно уђете у ролне за било који стил фасаде куће.

Профили котрљајућих система

Профили окретања ролера су прва ствар коју треба тражити приликом куповине.

Размотримо три главне врсте профила.

Опција Лите са пуњењем пене. Одликује га мала тежина и ниска цена. Добро се носите са задатком очувања топлоте и изолације буке код куће, али као одбрану, изаберите робуснији облик ролетне.

Бешав, ојачан профил - најуспешнија опција, како би се обезбедила заштита куће од продорних уљеза. Има високу снагу и заштиту од провале.

Све заварени профил решетке врло често можете наћи у продавницама, касетама и другим малопродајним објектима. Осим своје основне заштите, ролетне пружају прилично добар преглед унутрашњег простора за купце.

Функције ролетне затварача

За данас је веома тешко пронаћи алтернативу ролетним ролетама, јер оне комбинују много веома важних функција.

Заштита власника куће не само из посете непозваних гостију, већ и из спољашњих погледа са улице. Затворене ролетне потпуно сакривају унутрашње просторе из спољног света, чиме штите удобност, тишину и спокој у кући.

Заштита од негативних атмосферских појава, прашину и буку. Прилагођавањем висине спуштених ролетни, можете подесити приступ сунчеве светлости кући. У врућини, ова техника ће помоћи да се температура охлади, а зими ће штити од снежне олује. Такође, ролетне могу спречити продирање страних звукова и прашине у ваш дом.

Пажња! У великом граду, такав проблем је веома акутан, а инсталација ролетни на прозоре и врата ће помоћи да се то реши.

Сачувај новац плаћати струју. Заштита куће од продора директне сунчеве светлости, ролетне обезбеђују одржавање удобне микроклиме у кући без употребе других уређаја, као што је климатизација. Тако можете уштедети пуно новца за плаћање рачуна за струју.

Једноставност рада. Модерни модели ролетни су опремљени сензорима за аутоматску контролу, што значајно побољшава квалитету коришћења овог елемента.

Сигурност рада. Поред чињенице да се у производњи ролни користе само материјали који су еколошки прихватљиви, способност брзо отварања из унутрашњости, у одређеним тачкама, може бити спас за људе и за очување материјалних вриједности куће.

Уређаји за закључавање

Заштитни поклопци су опремљени великим бројем уређаја за закључавање дизајнираних не само за обезбеђивање приступа из куће, већ и за блокирање покушаја ломљења са улице.

Размотримо главне типове механизама закључавања.

Бочни осигурачи. Најлакши начин да затворите ролетне унутар куће. Да бисте то урадили, потребно је само померити посебне ручице у центар платна.

Важно! Уградња таквог уређаја за закључавање не захтева велике инвестиције и искуство робота.

Доњи браве. Они су уграђени у доњи држач и играју само са кључа.

Топ браве монтирају се у осовину, а њихова главна сврха је спречавање ваљања окретног затварача. Горње браве ради од електричног погона и контролишу их контролни панел.

Електрична брава са кључем комбинује погодност отварања са контролном плочом и могућношћу ручног затварања ролетне користећи кључ.

Постављање ролетне зависи од тога где ће се на прозору или вратима уградити ролетне, зависи од начина њиховог уградње. Као што показује пракса, најефикаснија и отпорна на провале је уградња роло врата унутар отвора заједно са кутијом.

Закључак

Заштитна ролетна су модерни и стилски уређаји који не само да штите вас и ваш дом од различитих непријатних спољних фактора, већ и индивидуалну и стилу на фасади зграде.

Како самостално постављати ролетне на прозоре, детаљније сазнајемо у следећем видео снимку

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 89 = 92

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map