Hva er en rampe

Hva er en rampe

Rampen er en plattform som ligger i en viss vinkel for å kommunisere to overflater som ligger på forskjellige nivåer i forhold til bakken. Generelt har dette designet blitt utbredt i boliger og andre anlegg for bevegelse av rullestolbrukere. En rampe kalles også en veibane, som forbinder flere etasjer mellom hverandre i parkeringsplasser på flere nivåer og garasjer.

tøylesløs

Hva er ramper for funksjonshemmede

Avhengig av anvendelsesområdet og patensen kan ramper ha forskjellige strukturelle egenskaper. Det finnes følgende typer av disse strukturene:

 1. stasjonær
 2. folding
 3. Rulle ramper
 4. glide
 5. teleskopisk
 6. ramper

Stasjonære ramper, som navnet tilsier, skal installeres en gang i lang tid, og tillater ikke demontering. Det er to-spans og en-spansvariasjoner. Den første er strukturelt to plattformer, avstanden mellom som er litt smalere enn mellomromet mellom hjulene på en rullestol. I midten er det trinn for transportpersonen å bevege funksjonshemmede mer bekvemt. Den andre typen er designet for uavhengig bevegelse av en person i en barnevogn.

Stasjonære strukturer kan brukes i boligbygg, statskontorer, undergrunnsbaner og undergrunnsbaner. I belegget av belegget, som beveger rullestolen, fliser, asfalt, betong, metall og andre materialer, brukes til pålitelig vedheft på gummihjul.

viktig: rampene må nødvendigvis være utstyrt med rekkverk, plassert på et nivå som er praktisk for funksjonshemmede rullestolbrukere.

Folding eller uttrekkbare ramper, på en måte, kan også kalles stasjonær, fordi de er stadig på ett sted. Bare i tilfelle av nød vender de seg om og kommer til operasjonell beredskap, i den kombinerte tilstanden forstyrrer de ikke passasjen av mennesker. Disse konstruksjonene er installert i boligbygg og andre strukturer, hvor det er umulig å installere stasjonære steder på grunn av mangel på ledig plass.

De mest populære modellene av brettramper er en konstruksjon som støttes på veggen eller rekkverk og, om nødvendig, legger seg på et trinn. Personer med funksjonshemming uten andres hjelp kan kaste tilbake rampen, som er hengslet underfra, og utføre oppstigningen eller nedstigningen. I utgangspunktet er slike konstruksjoner laget av lettmetalllegeringer, som gir høy styrke, men uten å forårsake vanskeligheter for bevegelsen.

hengslet rampe

Video om klaffen:

Det er en egen kategori ramper, kalt flyttbar, inkludert flere varianter av disse enhetene. Rollrampe er en av de mest populære typene som brukes til å transportere funksjonshemmede under alle forhold. Denne utformingen representerer flere segmenter som er koblet til hverandre og kan rulles ned og festes i ruller. På grunn av denne egenskapen krever slike ramper ikke spesielle forhold for lagring og transport.

Skyve- og teleskoprampe tar heller ikke mye plass i den brettede posisjonen, og kan brukes til å overvinne små hindringer som fortauskanter, trapper og så videre. Disse enhetene er laget av legeringer av sterkt metall, og tåler tunge belastninger, når de foldes deformeres de ikke under vekt på opptil 400 kg.

Rampe er anordninger for å overvinne små høyder, for eksempel en terskel, fortau eller et annet fremspring av ubetydelig høyde. I økende grad begynte de å lage folding ramper, praktisk for transport. Praktiske designløsninger lar deg montere og demontere enheten selv.

Hva du trenger å vite for å installere en rampe

Før du bestemmer deg for å installere en rampe i huset ditt, må du koordinere konstruksjonen med husforvaltningen. Det bør ikke forstyrre fri bevegelse av andre innbyggere i huset, ikke ødelegge inngangen til inngangen og oppfylle alle krav til GOST, pålagt slike enheter. Det er nødvendig å følge de følgende reglene når du velger en av rampene:

 1. Det er nødvendig å ta hensyn til designfunksjonene til en rullestol. Dette gjelder bare for arrangementet for et eller flere bestemte personer.
 2. Konstruksjonen bør ikke forstyrre bevegelsens bevegelse og ikke være farlig for dem
 3. Detaljer om selvlagde ramper bør ikke strekke seg utover strukturen, for ikke å forårsake personskader og personskader
 4. Det er nødvendig å velge riktig materiale fra hvilket rampen vil bli gjort. Hvis det er for tungt og hardt, kan dette føre til rask forverring av trinnene
 5. Rails må være utstyrt med spesielle gummipads for å unngå rullefeil
 6. Designet skal være utstyrt med spesielle støyabsorberende og dempende enheter (spjeld)

Det stilles også høye krav til kvaliteten på rekkverk. De må være laget av sterke materialer, noe som sikrer en lang levetid. Formen på håndtaket skal være så behagelig som mulig for et håndtak. Kantene er laget på en slik måte at de ikke blir skadet, dvs. enten runde i endene, eller bøy nedover eller til siden motsatt personen.

Rampen med egne hender

Ofte er det situasjoner hvor mange forespørsler og krav til installasjon av rampe i hjemmet ditt ikke er kronet med suksess, og i så fall er den eneste måten å gjøre livet til en rullestolbrukeren lettere en uavhengig rampeinstallasjon. Denne prosessen kan deles inn i følgende trinn:

 • Fjernet alle nødvendige størrelser. I noen tilfeller vil installasjonen av rampen være upraktisk og derfor ulovlig. I disse tilfellene er det mulig å inkludere en for stor løftevinkel, hvor det ikke er mulig å bevege en funksjonshemmede, samt en barrierehøyde på mindre enn 4 cm.
 • Hvis rampen er installert i et hus der det er områder mellom trapper, bør området være nok til å snu barnevognen
 • En av rampetypene er valgt, med tanke på bygningens strukturelle egenskaper og andre faktorer
 • Et klart utkast til rampen utføres, hvor alle dimensjoner, materialer og festemidler er angitt
 • Forberedelse av territoriet der installasjonen vil bli utført
 • Monter rampen i henhold til tegningene
 • Installasjon, om nødvendig maling
 • Verifisering av overholdelse av alle krav, testing

Naturligvis krever en uavhengig montering av rampen viss kunnskap og ferdigheter. Manglende overholdelse av designet med kravene til GOST kan føre til utallige bøter og klager fra leietakere hjemme. Som et alternativ kan du derfor bruke flyttbare ramper, som ikke krever en fast installasjon, og kan enkelt transporteres sammen med barnevognen.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 + = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map