Hva er logg

Hva er logg

Laga - hovedelementet i byggingen av gulvet og horisontale gulv i hus og uthus. Logger brukes ikke i storskjermkonstruksjon (de erstattes av paneler og armert betonggulvbjelker), men slike løsninger er mye dyrere og mister vekt.

Slik henter du lags

Forsinkelsen i det klassiske byggekonseptet er en rektangulær formet bar laget av bygningsgrader av tre. Tømmeret tørkes og holdes i minst ett år under en baldakin for å oppnå det nødvendige fuktighetsinnholdet i treet.

Viktig! Før bruk blir loggene inspisert for mulige feil, sprekker, og om nødvendig justeres barens geometri.

etterslep

Siden loggene vil være ved foten av huset i fuktige forhold, ofte med mangel på ventilasjon, veden vær sikker på impregnert med beskyttelsesmidler. Dette sikrer gulvets holdbarhet, reduserer sannsynligheten for deformasjon av gulvflaten, utseende av sprekker og knirk av gulvbrett. Et eksempel på å jobbe med trelogger kan ses i følgende video:

Svært sjelden, men det er fortsatt strukturer der det brukes eksotiske lagtyper: bjelkene er laget av høystyrkepolymerer, metall, prefabrikkerte konstruksjoner. Disse avanserte byggemetoder oppfattes forsiktig av designere, hovedsakelig på grunn av kostnad og nyhet.

Legge loggen

Monteringsfunksjoner

Installasjonen av loggen er laget etter bygging av fundamentet, grill eller tømmer på underetasjebåndet. Vær oppmerksom! Hvis det er kontaktpunkter med betong eller murstein, er lagret vanntett med polyetylen, takmateriale før legging. Ved lavkonstruksjon legges det logger på bakken, som utfører ekstra støtteposter av rød murstein i løpet av lagets bevegelse, også med vanntett i stedet for lagets støtte.

installasjonsfunksjonene til lagret

Beregning av dimensjoner og avstander mellom lags

Lagens dimensjoner varierer mye, selv i en reist struktur og avhenger av designbelastningen på gulvbelegget. For standard levekår kan det gis eksempler på estimert bredde og høyde på lag, avhengig av spannvidde.

  • Med en lengde på ikke mer enn to meter anbefales det å bruke tømmerlogger med et tverrsnitt på 110 til 60 mm.
  • Økning av spenningen til tre meter vil kreve bruk av logger 150 til 80 mm.
  • Ved en lengde på 4 meter vil det være nødvendig å bruke en stråle med et snitt på 180 per 100 mm.
  • For avstanden mellom poengene til foten av laget på seks meter, økes delen av lagret til 220 x 180 mm.

I alle tilfeller gjøres installasjonen ved å legge loggen med den større siden av snittet vertikalt, og dermed øke stivheten i strukturen.

Avstanden mellom lags er valgt ut fra planlagt tykkelse på gulvbrettene.

  • Ved å bruke et 30 mm tykt gulvplate krever et trinn mellom lagene ikke mer enn en halv meter.
  • Styrstykketykkelsen på 40 mm gir deg mulighet til å øke avstanden mellom lags opp til 70 centimeter.
  • Et gulvbrett på 50 mm gjør det mulig å montere loggen i trinn på en meter.
  • For kryssfiner og treplater anbefales det ikke å overskride et trinn på 40 til 60 cm mellom lagene.
Oppmerksomhet vær så snill! Ovennevnte beregninger er i gjennomsnitt, og kan justeres ved spesielle konstruksjonsforhold (bad, kjøkken, tunge interiørelementer).

Endelige skritt

Etter feilberegning og forberedelse utføres laglegging ved hjelp av festemidler, hjørner, skruer, avhengig av type fundament. Ved legging er det nødvendig å observere lagets horisontale posisjon i forhold til naboene: Dette vil spare krefter og ressurser i de neste stadiene av konstruksjonen.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 83 = 88

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map