Hva er støping?

Hva er støping?

For moderne løsninger for design av interiør og fasader, er bruk av elementer av klassiske arkitektoniske stilarter, inkludert lister, ikke fremmed. Dette skyldes den monotone oppfatningen av kontinuerlige fly med store dimensjoner, noe som skaper ubehagelige følelser hos mennesker.

lister i interiøret

Støpejern i interiøret av huset

Støpeformer kalles dekorative planker av ulike konfigurasjoner, som tjener som plater, sokkler, kroker, innramming for speil, veggpaneler, malerier, samt alle typer stucco lister.

Typer profilprodukter


Generell visning og del av støpningen

Materialene som brukes til å lage dekorelementer er for øyeblikket ganske forskjellige, som bestemmer omfanget og funksjonene i deres søknad:

  • Gipslister er som regel massive og brede, utført i form av stukkstøping og brukes hovedsakelig til dekorasjon av fasader og interiør i renessansen, barokk, klassisisme og lignende stiler. Til tross for deres relativt store vekt, er de ofte brukt til å dekorere de øvre delene av bygninger.
viktig! Produkter laget av gips brukes svært sjelden i forbindelse med fremveksten av ny teknologi som lar deg lage noen former og etterligne materiale.
  • Wooden lister er laget for å dekorere hus med vegger av samme materiale. Slike innredning er dekorert med utskjæringer av forskjellige stilarter og brukes hovedsakelig som platbaner og kroker under taket.
  • Metallprodukter brukes i dannelsen av moderne fasader og interiører, vanligvis laget i høyteknologisk stil. En slik innredning har vanligvis ikke et mønster og en lettelse - det er lakonisk. Smidde produkter brukes hovedsakelig i utformingen av inngangsgrupper.
  • Polyuretan dekorasjon - den mest vanlige og populære, på grunn av sin lave vekt, forskjellige former og evnen til å etterligne andre materialer. Den er produsert i en stiv og fleksibel versjon.

Metal molding
Metal molding

Påføring av lister i konstruksjon og reparasjon

Disse produktene kan brukes både til dekorasjon av bygninger og under reparasjon for å skape uttrykksfulle interiør. Formålet med moldings er å maskere mindre konstruksjonsfeil, samt dannelsen av uttrykksfulle bilder av bygninger og deres indre rom.

Bruk av lister for dekorasjon av fasader


Dekorasjon av fasade lister

Ved dekorering av bygningsmaterialer brukes disse produktene ofte til å avgjøre veggdefekter og etterbehandling dem. Støpejern rammer vinduet og døråpningene. De brukes til å skille overflater i krøllete seksjoner, som senere kan være foret med forskjellige materialer eller malt i forskjellige farger. Denne teknikken kan bidra til en visuell økning i fasaden.

viktig! Produkter fra moderne materialer kan trygt brukes til utvendig dekorasjon. Skumplastlister, for eksempel, har et støtbestandig belegg og et forsterkende lag. Styrofoam er motstandsdyktig overfor mekanisk skade og forvitring.

Søknad om dekorasjon av lokaler

For å øke expressiviteten til interiøret i romslige rom, effektiv bruk av ulike typer lister. Funksjonene i dannelsen av moderne rom, som den utbredt bruk av bisarre flertalltak og komplekse veggkonfigurasjoner, gjør oppdraget med å oppnå ideelle overflatefuger praktisk talt umulig. I denne situasjonen kommer en rekke dekorative detaljer til redning, som er i stand til å gjemme problemområdene bak dem.

Dekorere interiør lister
Dekorere interiør lister

viktig! Bruken av ulike profilformer, pilasters, platbaner, cornices gjør det mulig å glatte ut negativ oppfatning av skarpe grensesnitt av fly, skarpe hjørner, andre dissonante funksjoner i rommet.

Støpeformer utfører også funksjonen til å beskytte veggene mot utilsiktet mekanisk skade. For eksempel forhindrer plasseringen av dekorative elementer rundt omkretsen av rommet på riktig nivå mulig kontakt av møbler med veggpaneler.

Når du bruker lettelseinnredning, på grunn av skapelsen av spillet av lys og skygge, er interiøret beriket - denne effekten kan ikke oppnås med andre designteknikker. Samtidig dannes en atmosfære som er behagelig i psykologiske termer. En rekke alternativer for bruk av lister i interiør illustrerer videoen.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

92 − 84 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map