Hva er støtten

Hva er støtten

konstruksjonsstøtteInstallasjonen av bygningsstøttene spiller en svært viktig og noen ganger viktig rolle. Tross alt er hovedoppgaven av støtten en langsiktig oppbevaring uten feil, ødeleggelse og avbøyning av strukturell belastning. På støttene er alle lagerveggene til bygningen, taket og gulvene. De mest høykvalitets- og slitasjebestandige støttene er konstruksjoner laget av metall eller armert betong, trestøtter anses mindre stabile. Men fordelen ved tre i produksjonen av bygningsstøtter er at dette materialet har en lav varmeledningsevne.

Typer bygninger

Det er mange muligheter for å bygge støtte, blant dem: støtte

  • murstein poler av rektangulært murverk (kun høyverdig murstein brukes), for å styrke strukturen forsterket med stålnett eller burk hjørner);
  • Armert betong kolonner (prefabrikerte) i høyde fra 1 til 2 etasjer med spesielle fremspring for festebolter;
  • asbestotsementnye søyler av rør, hvor hulrommet er fylt med monolitisk betong (tjener til å motstå tunge belastninger);
  • bjelker av forskjellige materialer;
  • Kjør - er representert ved horisontale bærestrukturer av overlappings, aksepterer lasting både vertikal og horisontalplan. Kjører er vanligvis basert på spesielle armerte betongputer i murverk og har en T-formet, så vel som rektangulært tverrsnitt;
  • pyloner - i moderne type konstruksjon er det rektangulære armerte betongkolonner med et litt langstrakt tverrsnitt på tvers med et visst aspektforhold.

Vanlige problemer

Mange mennesker står overfor det faktum at i tilfelle unøyaktig beregning i byggestimatet oppstår deformering eller sagging (avbøyning) av tak og gulv flere år etter installasjonen av bygningsstøttene. Ingen ønsker selvfølgelig å demontere bygningen og oppreise bygningen igjen. Og å rette opp slike mangler er ganske arbeidskrevende, men mulig.

Riktig bruk av støtter

For ikke å finne ut noen få år etter bygging av feil i sagging og avbøyning, er det nødvendig å årlig inspisere bjelkene og støttestrukturene. For eksempel er trestøtter ofte utsatt for forfall og raskere enn alle andre materialer blir ubrukelige. Forfallsprosessen er oftest lokalisert i enden av en trebjelke, hvor den knytter seg til en vegg (et slikt ledd kalles en sving). Gå til disse stedene i veggen, du kan bare demontere gulvet eller taket, henholdsvis. Ved å trykke på støtten vil du vise stedene der treet har en defekt eller råtten (en kjedelig, dimmet lyd er typisk for dette).

Hvis feilen er funnet, er det på tide å eliminere det ved å styrke støtten. Først blir alt rotet helt av, og en sunn fiber er impregnert med antiseptisk pasta. Etter det er strålen festet med midlertidige elementer (støtter, rammer). Styrking av støtten utføres ved hjelp av overlegg av tilleggsverdi direkte på selve linjen. Den endelige fasen er bjelkens foring med mineralull eller filt. Som et resultat er lagerkapasiteten til den reparerte støtten mer enn doblet.

For å forsterke metallstøtter, brukes stålfester vanligvis - dette er forsterkning, kanalstenger eller en profil med stor diameter som er plassert på sidene av lagerelementet.

For å visuelt forestille seg hva en støtteinstallasjon er og de viktigste operasjonsproblemene, kan du se videoen

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map